Looney Labs FAQ

Looney Labs oyunları haqqında bilmək istədiyiniz hər şey (demək olar ki)

Star Trek Fluxx FAQ

Bu yalnız Star Trek Fluxx ilə oynayırsınızsa üçündür. Hər iki Star Trek Fluxx qarışığı qarışıq olaraq oynamaqla bağlı suallar üçün link

Daha ümumi suallar üçün Bütün Fluxx FAQ -nu yoxladığınızdan əmin olun. Sualınızın bunlar arasında cavablandığını görmürsünüzsə, zəhmət olmasa bizə e

-poçt göndərin: FAQ@looneylabs.com

S: Qaydalar yalnız Play 1 olarsa, Get On With istifadə etmək mümkündürmü?

… "Son oyun" ifadəsi sanki birdən çox oyuna ehtiyac var kimi görünür ....

Cavab: Əgər yalnız bir Play (və ya qaydalar daha çox icazə versə belə, oynamaq üçün yalnız bir kart) varsa, bu kart həm ilk həm də son oyununuz olacaq. Bəli, yalnız bir kart oynasanız belə, son oyun var.

Beləliklə, Get On With istifadə etmək üçün bunu son oyununuzdan əvvəl, yəni YALNIZ oyundan əvvəl etməlisiniz. Yalnız bu növbədə oyununuzu götürməyəcəksiniz və bunun əvəzinə işə başlayın.

S: Rəqibimdən bir Qapıçı götürmək üçün növbədənkənar Məni (və ya Təqdirin Bükülməsini) istifadə etsəm, süründürənlərdən birinin oğurladığım Qapıçıya bağlaması üçün vaxtım varmı və məni Sürünən kimi götürməyə məcbur edir yaxşı?

Cavab: Sürünənlərin bağlanması demək olar ki, ani olsa da (Yaşlı İşarə və ya Necronomicon kimi bir şey özünü Sürünəndən qoruya bilməmişdən əvvəl belə baş verir) Sürprizlərin niyyəti hədəflənmiş kart oyununu sanki baş verməmiş kimi ləğv etməkdir. Qapıçı-sıfırlayıcı vəziyyətində, sanki Qapıçını rəqibin öz başına oynaması əvəzinə birbaşa özünə oynadın .

"Növbədənkənar: Başqa bir oyunçu Qapıçı rolunu oynayanda, onların yerinə qarşınıza çıxır ..."

Beləliklə, bu vəziyyətdə, sanki qaçırılan Qapıçı, texniki cəhətdən rəqibinizin qarşısındakı masaya dəyməyəcək və buna görə də sürünənlərindən heç birinin yapışdırılması (və ya örtülməsi) mümkün deyil. Yaşlı işarəsi).

TLDR: Qapıcını müşayiət edə biləcək bir Sürünən ilə bir Qapıçı oyununa Sürpriz edirsinizsə, Sürünəni almaq məcburiyyətində deyilsiniz. Sadəcə Qapıçı əldə edirsən.

S: "Sənin növbəndə ..." deyən Qapıçı/Sürünən güclər, Qapıçını ilk dəfə işə salanda və ya hər növbədə yalnız bir dəfə istifadə edilə bilərmi?

A: "Sənin növbəndə", hər növbənin gəldiyində deməkdir (əlverişli şərtlər tətbiq edildikdə).

S: 1 bərabərlikdirsə, 1 -dən başqa hamısını oynayın, kartım yoxdursa 2 kart çəkirəm. Əgər 4 -cü heç -heçəni oynasam, 2 -ni və ya 3 -ni çəkərəm? Əlavə kart heç bir bonus hesab edilmədiyi kimi heç -heçə sayılır və ya nəzərə alınmır?

A: Bu çox yaxşı bir sualdır, əvvəllər gəlmədiyinə təəccüblənirik! Bu barədə qərar çıxarmaq üçün oturub vəziyyəti düşünməliyik.

Xülasə etmək üçün, Hamısını Bir Oynayın (Yeni Qaydada) "Əlinizdə heç bir kart olmadan başlamısınızsa və yalnız 1 çəkmisinizsə, əlavə bir kart çəkin" deyir. Hamımızın bildiyimiz kimi, heç -heçə məbləğini artıran bir kart oynadığınızda, oyunda cari Yeni Qayda ilə çəkilmiş ümumi kartlarınızı artırmaq üçün fərqi çəkəcəksiniz.

Andy -in sual tərzini tərtib etmə üsulu: "Çəkdiyiniz əlavə kart, müntəzəm çəkiliş payınızdakı" əmək haqqı avansına "bənzəyirmi, yoxsa adi çəkilişinizin üstündəki" bonus "kimidir?" Bir az düşündükdən sonra, Hamını Bir Oyna 1 kartının etdiyinin daha çox Əsas Çəkmə qaydasının müvəqqəti bir dəyişikliyinə bənzədiyini və əlavə kartın öz növbəniz üçün ümumi çəkiliş haqqınızın bir hissəsini təşkil edəcəyini hiss etdik.

Beləliklə, yuxarıdakı sualda göstərilən nümunədə, (heç bir kart olmadan başladıqdan sonra və Drawing 2) Draw 4 oynadığınız halda, yalnız 2 əlavə kart çəkərdiniz (və yalnız 1 kartınız qalana qədər oynamağa davam edin) sənin əlin).

S: Bir sürünən oğurlamağa və ya dəyişdirməyə imkan verən bir şey etsəm, kimsə sürünənə girməyimi maneə törətmək üçün Sürpriz Mənim/Sənin Problemini Oynaya bilərmi?

… Kimsə "Bir şey oğurla" nı istifadə edərək, sürünənə qalib gələ bilərdi. Başqa bir oyunçu, sürünən birisini "çəkəndə və ya alanda" işləyən Sürpriz Sənin Problemin Olmur. İlk oyunçu "almadıqlarını" iddia etdi, "götürdülər". Heç kimin heç bir kartı "almadığını" iddia etdik, hər bir kartın üstünə qoyulub və ya qarşınıza qoyulub. Beləliklə, "Bir şey oğurla" bir oyunçudan bir kart götürüb qarşınıza qoyarsa, bu kartı aldınız.

Cavab: Düz deyirsən: kartı "çək və ya al" dedikdə, kartı əldə etməyinizlə nəticələnə biləcək hər hansı bir oyun hərəkətini nəzərdə tuturuq. Bura həm oğurlamaq, həm də başqa bir oyunçu tərəfindən verilməsi və ya təsadüfi bir oyun hərəkəti daxildir. Beləliklə, bəli, bir oyunçunun müəyyən bir sürünən əldə etməsini dayandırmaq üçün Mənim/Sənin Problemin deyil.

S: Əlavə bir dönüş əldə etmək üçün Əbədi Qoruyucunun gücündən istifadə etsəm, sonra Beyin Transferi oynasaydım, indi oturacağımdakı rəqibim əlavə növbəni alır, yoxsa mən?

Cavab: Gözdən keçirmək üçün: Guardian Forever -i (GoF) qarşınızdakı oyundan kənarlaşdıraraq və püşkatma meydançasının ortasına qoyaraq, hazırkı turunuz bitdikdən sonra əlavə bir dönüş əldə edəcəksiniz. Beyin köçürülməsi deyir ki, əlini aşağı salırsan, gözətçilərini masaya buraxırsan və rəqiblərindən biri ilə oturacaqları dəyişirsən: onlar sənin əlini, gözətçilərini, hər şeyi alır və növbən dərhal bitir. Normal olaraq əvvəlki oturacağınızdan sonra gedəcək olan adam indi öz növbəsini alır (və ya iki oyunçu oyununda, indi əvvəlki oturacağınızda olan adam).

Bu, uzun müddət müzakirə etdiyimiz çox çətin bir sualdır. O qədər mürəkkəbdir ki, hazırda başınızın ətrafında yarana biləcək bütün suallara girməyəcəyik.

Andy -nin rəsmi qərarı budur ki, GoF -dən istifadə etməklə verilən əlavə dönüş, əvvəlcə onu çağıran oyunçuda qalacaq (onlara A Oyunçu deyəcəyik), indi rəqib oturacaqlarında deyil. A Oyunçusu əlavə növbəsini nə vaxt alır? Beyin köçürməsindən dərhal sonra sonuncu növbəsi qəfildən başa çatdı, buna görə də hamı getməzdən əvvəl.

Bu belə olacaq:

Oyunçu A -da GoF var. Pulsuz bir hərəkət olaraq, oyundan çıxarıb püşkatmanın ortasına daxil edirlər. Növbə ilə davam edirlər və hər hansı bir səbəbdən Beyin Transferini oynayırlar.

A Oyunçu B oyunçusunu "beyin dəyişdirmək" üçün seçir və hər iki oyunçu əllərini aşağı salıb oturacaqları dəyişdirir və A Oyunçunun növbəsi bitir.

A Oyunçusunun indi harada oturmasından asılı olmayaraq, növbəti addımı atırlar: GoF istifadə edərək qazandıqları əlavə.

Sonra oyun Beyin Transferindən sonra olduğu kimi davam edir. İki oyunçulu bir oyundursa, indi A-nın keçmiş oturacağında olan B Oyunçusu öz növbəsini alır. İkidən çox oyunçu varsa, A oyunçusunun keçmiş yerindən (sonra C oyunçusu deyəcəyik) "sonra" oturacaqda oturan hər kəs öz növbəsini alır. (Saat əqrəbi istiqamətində oynamaq, A Oyunçunun əvvəlki oturacağının solundakı adam olardı.)

S: Müəssisə Qiyamət Maşını qurtarmaq üçün istifadə edilə bilər, amma Müəssisə Arızalı olarsa nə etməli?

… Çətindir: Arızalanma Qapıçı qabiliyyətini inkar edir, amma bu “güc” Müəssisə Qulluqçusunda bir şey deyil, Arızalanan şey olmayan Qiyamət Maşını Sürünənində təsvir edilmişdir.

A: Qiyamət Maşını Müəssisə kimi ulduz gəmilərinə həssasdır. Bu, Müəssisənin gücü deyil, Sürünənlərin keyfiyyətidir, buna görə Müəssisənin Arızalı olub -olmaması əlaqəsizdir və əslində tematik cəhətdən daha dəqiqdir!

Hər şeydən əvvəl başa düşməliyik ki, Star Trek Fluxx -də Müəssisə Constellation (texniki cəhətdən Qiyamət Maşını məhv edən gəmi) kimi oxşar gəmiləri "dəstəkləyir". Hər hansı bir gəmi "heyvanın qarnında" olduğu kimi partlaya bilər və qurban edilən ulduz gəmisinin işləməməsi buna mane olmayacaq. Əslində, Bürclər belə bir gəmiydi: o qədər zədələnmişdilər ki, körpüdən belə idarə edə bilmədilər, əyilmə sürücüsü şikəstdir, yalnız impuls sürücüsü ilə ayaqlaşır.

S: Bir kartım olanda onu "püşkatmanın ortasına" geri qoymalıyam, onu yuxarıdan tam bir kart qoya bilərəmmi?

A: Fikir, onu kimin çəkə biləcəyini bilməmək üçün onu harada olduğunu bilməyəcəyiniz bir şəkildə göyərtəyə qoymaqdır. Yuxarıdan bir kart əlbəttə sayılmayacaq. Çəkmə göyərtəsi çox incədirsə, kartları qəsdən qarışdırmaq və ya qarışdırmaq lazımdır ki, bunun harada bitdiyini bilməyəsiniz.

Texniki almaq istəyirsinizsə, nə ölçüdə olursa olsun, çəkiliş göyərtəsində qarışdıra bilərsiniz. Bəli, tamamilə yuxarıdan ikinci ola bilər ... amma bunun harada olduğunu bilməyəcəksiniz və nöqtə budur.

S: Fizzbin oynasan və sağdakı oyunçunun sənə verə biləcək (və ya kifayət qədər) kartı yoxdursa nə edərsən?

A: Sizə verə bildikləri qədər çox şey alırsınız. Əgər bunlar yoxdursa, deməli, belə gedir.

S: Rəqibimdə "Sənin növbəndə ola bilərsən ..." yazan bir Qapıçı varsa, "Sən" kim olduğunu göstərmədiyinə görə öz növbəmdə bu gücdən istifadə edə bilərəmmi?

A: Xeyr. Oyunda Qapıçı və ya Sürünənin səlahiyyətlərindən istifadə etmək üçün əlinizdə olmalıdır. Bu vəziyyətdə "sən/sənin" ifadəsi yalnız kart sahibinə aiddir.

S: Bir oyunçuya öz növbəsində birdən çox oyuna icazə verildikdə, oyunlar arasında vaxt təyin etmək üçün hər hansı bir təlimat varmı?

A: TLDR: Rəsmi olaraq, yox… AMMA, əvvəlki oyunu ləğv edən kəsmə kartları olan oyunlarımızdan hər hansı birini oynayanda (Sürpriz, Gələcək Özünüzdən Xatirə, Durdurma Zamanı), bir az daha yavaş oynamaq yaxşı bir tətbiqdir. İstəsələr rəqiblərinizin bu kartlardan birini oynamağa çox vaxt ayırması üçün birdən çox oyun oynayacaqsınız.

Bir azarkeşin dediyi kimi qəsdən super sürətli "ov tüfəngi" oynamaq, sadəcə kobudluqdur və fasilələrlə bağlı mübahisələrdən qaçmaq əvəzinə əslində onlara səbəb olur . Beləliklə, bu şəkildə oynamaqda israr edən biriniz varsa, kart oyunları arasında tam bir suaygırı səssiz sayılması tələbini tətbiq etməkdən çekinmeyin. Düşünürük ki, ikincidən sona qədər qazandıqları oyunun fasilə ilə qarşılandığından narahat olanlar, başqalarının qorxduqları qədər psixik olmadığını görəcəklər. Oxuyun…

Budur, bir az mübahisəyə səbəb ola biləcək tipik bir Sürpriz vəziyyəti:

Bu yaxınlarda qaydalar Play 2 -ni tələb edəndə qazandım. İlk kartımı "Qapıçı" oynadım və bir an sonra qalib gəlməyimə səbəb olan bir qol kartı oynadım. Rəqibim sonra əlində Qapıçı rolunu oynamağımı dayandıra biləcək Sürpriz kartının olduğunu göstərdi və onunla oynamaq üçün daha çox vaxt buraxıb -buraxmamağımla bağlı qısa bir müzakirə apardıq.

Rəqibimin müdafiəsində, Qapıçımı özü üçün almasına icazə verən Sürpriz kartını oynamaq üçün ona çox vaxt buraxmadım. Mənim müdafiəmdə, sürpriz kartı oynamaq və Qapıçını götürmək üçün əslində heç bir səbəbi yox idi - növbəti oyunumun qalib Məqsəd olduğunu görənə qədər.

Elə isə ... ardıcıl kart oynamağın vaxtı ilə bağlı qaydalar varmı?

Heç kimin heç bir şey etmək şansı olmadığı üçün onları tez bir zamanda vurmaq tamamilə ədalətli görünmür - ancaq kart oynadıqdan sonra digər oyunçulara baxıb əvvəlcədən hər hansı bir oyunun cavabının olub olmadığını görmək üçün strateji görünmür. növbəti kartı oynayır.

(Əlaqəli sual: Oyunçunun öz oyununu yüksək səslə "elan etməsi" və ya "bildirməsi" lazım deyil, elə deyilmi? Sadəcə kartlarını oynaya bilərlər və digər oyunçular diqqət etməsələr, bu digər oyunçuların günahıdır? Hamı yaxşı idmana sahib olmaq istəyir, amma bilirsən ki, oyunların bəzən digər oyunçulara diqqət yetirməməsi və ya çox rəqabətli olması baxımından necə əldə edə bilərsən!)

Burada cavab var:

biz kart oynayır dəqiq vaxtı haqqında heç bir rəsmi qaydalar yoxdur baxmayaraq fəal oyunçu zaman Biz bu kimi bir-iki kart oyun arasında bir qədər fasilə gəlir bilir onları qazanmaq olacaq. Nadir hallarda olur ki, Qapıçı olan şəxs intuitiv olaraq lazımi Məqsədin gəldiyini bilə bilər ... oraya çatana qədər (və ya əksinə: əgər Məqsəd durdurucusu olsaydı və son olaraq Qapıçı oynamağa qərar verərsən) , Qalib qapıçının zərərsiz Qoldan sonra oynayacağını bilə bilməzdilər), buna görə də yavaş oynamaq çox vaxt qazanmaq istəyən oyunçu kimi sizin xeyrinizədir.

Əslində, təsadüfi oynamaq, hətta sonradan nə oynamaq istədiyini bilmədiyini iddia etmək belə böyük bir hərəkət ola bilər. Mümkün bir sürprizə imkan verəcək qədər yavaş oynamaq, yaxınlaşan qələbənizi yayımlamaq demək deyil. (Məsələn, sanki bir problem gözləyən kimi masanın ətrafına diqqətlə baxmaq). Əlbəttə ki, oyununuzu elan etmək heç bir şəkildə tələb olunmur, ancaq bunu necə etdiyinizdən asılı olaraq hətta qeyri -ciddi hərəkətlərinizin bir hissəsi ola bilər. ("Hmm ... Yaxşı, bu Kiçik Ay var ... və ... görək ... Bu Ay üçün deyil, qələbə üçün!")

Bununla belə, kiminsə qəsdən tərəddüd etməyi düşünmək üçün ağlı yoxdur. Gerçək həyatda, adətən, sadəcə oyununuzu alırsınız və müntəzəm oyun sürətində qazanırsınız.

Sualın əslində rəqibinizin nə düşündüyünə aid olduğu və bu barədə dürüst olmalı olduqları yerdir: Qalib Məqsədi oynadıqdan sonra Sürpriz oynamaq yalnız onların ağlına gəldi? Əvvəlcə təsadüfən Məqsədi, sonra da Qapıçını oynasaydınız, onların Qapıçı ləğv edən Sürprizi keçər və qələbənizin qarşısını alardı. Növbəti oyununuzun oyunun sonu olacağını bilmədikləri kimi , Sürprizlərinin də olduğunu bilmirdiniz. Bildiyiniz hər şeyə görə, onların Məqsədi dayandıran Sürprizləri var idi və bu iki kartı oynamağı seçdiyiniz bir şansdır. Sanki qəsdən ilk oyununuzda sürprizin qarşısını almaq üçün belə oynamısınız .

Burada qeyd etmək lazım olan şey, Qapıçıdan sonra oynamağı dayandırsaydınız, Sürprizi istifadə etməyi ağlınıza belə gətirərdinizmi? Dürüst olsalar, yəqin ki, yox. Bir rəqibin bu oyunun sonuncusu ola biləcəyini anlamaq üçün kifayət qədər əvvəlcədən və ya müşahidəçi olması son dərəcə nadirdir . İnsanlar nadir hallarda bir sonrakı oyununuzun qalib olacağına dair bir sürprizi israf etmək istəyirlər *. Təsvir etdiyiniz vəziyyətdə, Sürpriz sahibi oyunçu ümumiyyətlə çiyinlərini çəkərək deyir: "Lənət! Məndə [ikinci oyununuzun qarşısını alacaq Sürpriz] var idi və bu oyunu dayandıra bilərdim, amma indi çox gecdir ... Yaxşı. Yenə məşğul olaq ... "

Çünki, sonunda, sürprizi tətbiq olunan kartdan sonra əldə etmədilərsə, bu şəkildə gedir və insanlar - ahem - itaətsiz olaraq alsalar rəsmi hökm budur.

*Yəni təsəvvür edin. Qalib Məqsədi oynamadan əvvəl Qulluqçunuzu ləğv etsəydilər, ən yaxşı reaksiyanız, yəqin ki, heç bir şey üçün belə güclü bir oyunla yumşaq bir şəkildə qarışıqlıq içində çiyinlərinizi çırpmaq və onlara sürprizlərini sadəcə boşa xərclədiklərini hiss etdirməkdir. təsadüfi qapıçı oyunu… heh heh. Qələbənizi tamamilə dayandırdıqlarını onlara bildirmək məcburiyyətində deyilsiniz. Bu arada ... bu şansı əldən verdiyiniz üçün üzülməyinizə ehtiyac yoxdur ... bu sadəcə Fluxx -dır və qələbə hər hansı bir oyun zamanı - ümumiyyətlə tamamilə təsadüfən əlindən alınır. Yoxsa onlara spidey hisslərinin işlədiyini bildirə və ya nə qədər diqqətli olduqları üçün təbrik edə bilərsiniz. Bu Səndən asılıdır.

İndi ki, "shotgunning" oyunçu nin qayıtsın qəsdən ... Bu, belə ki, heç kim penultimate oyun bir sürpriz sürüşmək bilər tez oynayan guşəli həyata yuxarıda fan deyil, tamamilə ədalətli və üstəlik, bu dəvət dəlil "Amma Sürprizimi oynamaq üçün mənə kifayət qədər vaxt ayırmadın! ” Digər tərəfdən, yuxarıda təsvir edildiyi kimi, yavaş -yavaş oynasalar, rəqibinin "sürpriz oynayacaqlarını" iddia edərək, qələbəyə etiraz etmək üçün heç bir bəhanəsi yoxdur. Rəqibin çox vaxtı var idi, amma əksər hallarda sürprizi oynamayacaqlar, çünki qarşıda nə olacağını bilmirlər. Bu Fluxx gözəlliyinin bir hissəsidir!

S: Nəqliyyatçıya sahib olsam və bu kartı əlimə qoyaraq başqasını saxlayaramsa, öz növbəmdə hələ də oynadığım halda həmin kart dərhal oynanıla bilərmi?

Qeyd edək ki, Star Fluxxdakı Teleporter (aka Teleport Palatası), Star Trek Fluxxendəki Nəqliyyatçıdan fərqli bir gücə malikdir.